Grootschalige woningbouw op de Chopinstraat in Groesbeek.

Gisteravond is er uitgebreid gesproken over het voorstel voor extra woningbouw aan de Chopinstraat in Groesbeek. Vanuit de buurt kwamen veel bewoners inspreken, omdat zij het gebouw te groot, te hoog en te lelijk vinden. Ook de voltallige oppositie was zeer kritisch over het te plaatsen flatgebouw van 3 verdiepingen hoog. Vanuit Oosterpoort werd aangegeven dat er wel degelijk veel veranderd is en dat men tegemoet gekomen is aan de wensen van de omwonenden. Deze voelde dat niet zo en gaven duidelijk te kennen niet tegen woningbouw te zijn op die locatie, maar wel tegen dit gebouw.

De Berg en Dalse VVD kan het standpunt van de omwonenden goed volgen en zal een amendement voorbereiden om de in de raadsvergadering te proberen dit plan aan te passen. Het nieuwe gebouw komt bijna op het hoogste punt van Groesbeek, waardoor het flink in het zicht komt te staan. Een galerijflat is dan niet wat willen faciliteren als raadsfractie, ondanks het feit dat er 7 extra woningen door gebouwd gaan worden.

Tevens stond de aankoop van gemeenschapshuis De Sleutel op de agenda. Daar kunnen we kort over zijn, ieder dorp dient een eigen gemeenschapshuis te hebben en met deze aankoop stellen we dat veilig voor de Breedeweg. Wel zijn we zeer kritisch geweest over de houding van het kerkbestuur, die alleen maar eurotekens lijken te zien. Dit terwijl de kerk en het dorpshuis gebouwd zijn door mensen van de Breedeweg zelf.